• Monday

  9:00 - 18:00

 • Tuesday

  9:00 - 18:00

 • Wednesday

  9:00 - 18:00

 • Thursday

  9:00 - 20:00

 • Friday

  9:00 - 18:00

 • Saturday

  9:00 - 16:00

 • Sunday

  Closed

HairbyBonsai

highlights bonsai

Low/Highlights

Wij zijn verliefd op deze techniek en onze klanten ook!

Highlights zijn ontzettend veelzijdig: ze werken namelijk voor elke haarlengte en kleur. Met deze dunne strookjes in je haar zal je kleur een aantal tinten lichter uitvallen dan je basiskleur. Het resultaat? Een zomerse look alsof je net van het strand komt! De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt. Heb je bijvoorbeeld zwart haar? Ga dan voor een donkerbruine highlight. Het hoofddoel is dan ook om je haar lichter te maken en meer diepgang te geven. Bij lowlights werkt dit juist andersom, deze stroken zijn een paar tinten donkerder dan je basiskleur en zorgen voor diepere tonen in het haar. Een hele mooie techniek om je look levendig te maken!

Wat zijn babylights? 

. Babylights lijken op highlights, omdat ze op dezelfde manier worden aangebracht. Babylights zijn subtieler en fijner, waardoor je geen duidelijk contrast ziet in het haar. Het geeft een natuurlijk ogende opgelichte look.

Hoe worden ze in je haar gezet? 

 • De folietechniek: deze techniek wordt het meest gebruikt. Met gebruik van aluminiumfolie worden plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. Een voordeel van deze techniek is dat je dichter bij de aanzet van het haar kan komen en de techniek makkelijk is in het bijwerken van uitgroei.
 • Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.

Lowlights worden voornamelijk in licht haar gezet. Heb je dus een lichtere haarkleur? Dan zou eventueel een donkerdere kleur, zoals kastanjebruin in je haar kunnen zetten. Kies bij het uitzoeken van de haarkleur altijd twee tot drie tinten afwijkend van je eigen haarkleur.