• Monday

  9:00 - 18:00

 • Tuesday

  9:00 - 18:00

 • Wednesday

  9:00 - 18:00

 • Thursday

  9:00 - 20:00

 • Friday

  9:00 - 18:00

 • Saturday

  9:00 - 16:00

 • Sunday

  Closed

HairbyBonsai

keratine

Keratine Treatment

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De werkzame stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijk haar bestaat namelijk voor 90% uit keratine. De hoeveelheid keratine in je haar slijt onder meer door chemische behandelingen, het toepassen van verkeerde styling producten of haar dat wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen en weersomstandigheden. Keratine behandeling vervangt de verloren proteïne, zodat je haar weer gezond wordt, perfect in model valt en glanst als nooit tevoren.

Wat doet deze behandeling ?

 •       Brengt controle in onhandelbaar, pluizend haar.
 •       Vermindert krullen en slagen en egaliseert de haarstructuur.
 •       Reduceert de dagelijkse stylingtijd aanzienlijk.
 •       Voor haar als zijde – tot 5 maanden.

Voordelen keratine behandeling

 • Tijdwinst: als je het haar dagelijks stijlt of warmte gebruikt, kan een keratine behandeling het styling proces en het drogen van je haar met 40 procent tot 60 procent verkorten
 • Na een keratine behandeling neemt pluis en droogheid voor minimaal 80% af
 • Het voedt je haar waardoor het sterker en glanzend wordt

Hoe verliest jouw haar keratine?

Voor dat je met de oplossing aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten hoe het haar keratine verliest. Zo kun je na de keratine behandeling zorgen dat je in de toekomst minder vaak last hebt van droog, pluizig en onhandelbaar haar. De belangrijkste oorzaken voor het verlies van keratine in jouw haar:

 • Slechte kwaliteit verzorgingsproducten
 • Veroudering van het haar
 • Chemische behandelingen (zoals: blonderen, relaxen)
 • Onnatuurlijk hoge temperaturen (bijvoorbeeld: föhnen en stijlen)
 • Klimaat en weersomstandigheden (zon, wind en regen)
 • Chloor en zeezout

Hoe weet ik of er keratine in mijn haarproduct zit?

Keratine is populair en daarom wordt de term te pas en te onpas gebruikt. Wil je zeker zijn dat er keratine in jouw haarproduct zit, controleer dan altijd de ingrediëntenlijst. Kijk ook uit voor zogenaamde ‘gehydroliseerde keratine’. Dit is zo sterk bewerkt dat er nauwelijks sprake is van natuurlijke keratine.

Wat je vooral niet mag doen na een keratine behandeling

 • De uitgroei kun je pas na twee weken kleuren. Wil je toch jouw haar kleuren? Hou er
 • dan rekening mee dat keratine eerder gaat slijten.
 • Zwemmen in een zwembad (Chloor), de zee (zeezout) en kraanwater in het
 • buitenland hebben alles behalve een gunstig effect op jouw haar. Hou rekening met
 • landen waar veel chloor in het kraanwater aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je
 • keratine behandeling eerder slijtage vertoont.
 • Was je haar niet vaak. Het is aan te raden om dit één à twee keer per week te doen.
 • Was je haar niet vaak

Keratine behandelingen zijn semipermanent. Dus het keratine gehalte wordt er geleidelijk uitgewassen. Tevens als jij je haar vaak wast, was je sebum (talg) weg. Talg zorgt voor bescherming van de hoofdhuid, uitdrogingen en vocht verdamping. Dit zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het hoofd en houdt de hoofdhuid en het haar soepel. Het beste is om het haar één tot maximaal twee keer in de week te wassen. Probeer je haren daarom alleen te wassen als dat nodig is.

Kleuren van je haar

Haarkleuringen zijn behoorlijk intensief en kunnen je haar uitdrogen en beschadigen wat nadelig is voor je keratine behandeling.

Zwemmen

Door chloor en zeezout verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar. Daardoor wordt je haar poreus en breekbaar. Daarnaast slijt de keratine eerder uit het haar. Bescherm het haar door het haar eerst nat te maken met drinkwater, hierna een haarmasker 3 tot 5 minuten aan te brengen en vervolgens uit te spoelen. Zo neemt het haar schoon water op waardoor het haar geen chloor of zeewater opneemt. Tevens hydrateer je het haar met een masker. Ben je in het buitenland en in een land waar veel chloor in het kraanwater zit, dan kun je het haar beter met drinkwater wassen. Al kan dit in bepaalde gevallen niet altijd even praktisch zijn.

Shampoo en conditioner na een keratine behandeling

Na een keratine behandeling is het belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Wij geven hierin graag advies!